Gröna Hagars pizza från Skogbyn

4 personer

4 små pizzor eller 1 långpanna.
Ugnstemperatur 250 grader.

Till deg behövs
25 gr jäst
1,5 dl ljummet vatten
2,5 msk matolja
1 tsk salt
5 dl vetemjöl

Rör ner jästen i vattnet. Tillsätt matolja, salt och vetemjöl.
Låt jäsa på varm plats 40-60 minuter.

Gör under tiden tomatkross av
1 burk krossade tomater
4 msk tomatpuré
2 tsk italiensk salladskrydda
1 finhackad gul lök
1 krm svartpeppar

Bred tomatkrosset över den utkavlade pizzadegen.
Skiva eller strimla Gröna Hagars rökta medwurst och lägg på tomatkrosset. Strö tillsist över ungefär 4 dl ost, samt oregano.

Grädda cirka 20 minuter, eller tills pizzan är gyllenbrun.

DELA DETTA

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email