Kött och chark

Ekokött och chark från Gröna Hagars Kött inte bara smakar bra, det är en smaksensation, en njutning. Det är nyttigt och giftfritt. Fritt från genetiskt modifierade organismer (GMO), och man kan äta det med gott samvete vad gäller klimat och miljö.

På Gröna Hagars Kött arbetar vi målmedvetet med att få fram ett marmorerat, välsmakande kött med hög kvalitet, näringsrikt och rikt på den fleromättade fettsyran omega-3.

Vårt kött är fritt från gifter och genetiskt modifierade organismer (GMO), och köttet går att spåra från första till sista momentet i produktionskedjan.

Gröna Hagars kött är mat med identitet. Vi och alla våra kunder vet varifrån det kommer. För oss är kvalitet viktigare än kvantitet.

Gröna Hagars kött är hängmörat vilket minskar köttets vätskemängd och gör att köttbiten inte krymper under tillagning på samma sätt som vakuummörat kött gör.

Det samma gäller för köttfärsen, då köttfärsen ju är mald av hängmörat kött.

Köttet levereras styckat och uppmärkt.
Nötköttet är benfritt, vakuumförpackat och märkt.

Grönt i Gröna Hagars gårdsbutik
Gröna Hagars grillkorvar

Chark

Gröna Hagars ekologiska charkprodukter såsom bratwurst, gårdskorv, lammchorizo, prinskorv, Salalami, wienerkorv och hamburgare tillverkas av råvaror från våra djur, utan onödiga tillsatser.

Viss chark, till exempel prinskorv, är säsongsvara och levereras i regel bara till storhelger som påsk och jul.