Vin- och delikatessmässan 2012

I fredags och lördags deltog vi i Västerås första vin- och delikatessmässa någonsin. Mässan blev en succé och fick över 4 100 besökare.
Vi på Gröna Hagars Kött vill tacka alla som besökte oss i vår monter och pratade en stund, provsmakade, beställde kött, chark och lammskinn, såg vårt bildspel och svarade på frågorna som tillhörde det.

Vin- och delikatessmassa


Provsmakning
Det blev två intensiva mässdagar där vi bjöd på Gröna Hagars Salalami efter eget, hemligt recept, och på rökt fårfiol, samtidigt som vi träffade gamla och nya kunder, och pratade köttlådor av nöt och lamm.

provsmakning


Vårt deltagande i mässan blev möjligt tackvare Carina Wahlberg, projektanställd hos oss i Gröna Hagars Kött. Carina förberedde allt, skaffade fram material och så vidare.


Lammskinn
Intresset för våra fina lammskinn var stort på mässan, och det är kul. Det märktes att många redan har börjat fundera över julklappar.

lammskinn
Här vill vi passa på att meddela att det nu är säsong för lamm.
Därför ber vi alla som vill fylla frysen med lammkött att fundera ut hur, när och vartni vill ha ert lamm levererat. Det underlättar för vår planering.

Beställ här på hemsidan i vår nya butik, så hör vi som vanligt av oss och kommer överens om leveransvillkor.


Tävlingen
Många deltog i frågetävlingen där det gällde att känna igen och namnge olika blommor i gröna hagen. Vi körde ett bildspel med bilder på våra djur och våra hagar, blandat med bilder på blommor från landskapet där din smakupplevelse skapas.
Nu ska erkännas att det kanske inte var de lättaste arterna att känna igen. Men flera växter och blommor i våra hagar är lite ovanliga, och skulle inte existera utan betande djur.

bildspelDe rätta svaren och vinnaren kommer att presenteras här på vår hemsida så snart vi hunnit gå igenom alla inlämnade bidrag.

Vasteras tidning


Hjärtligt välkomna, alla nya prenumeranter!På bilden blir Anitha på Fallänge intervjuad av Lasse Blom, chefredaktör på Västerås Tidning.
Efter intervjun blev Lasse prenumernat på Gröna Hagars Kötts nyhetsbrev.
Och det är kul, tycker vi.

Välkommen
 Lasse, och allasom antecknade sig för vårt nyhetsbrev i samband med mässan.

lammskinn1


Ny mässa nästa år

Enligt arrangören blir det självklart en ny Vin- och Delikatessmässa nästa år, den 20-21 september 2013
Hoppas vi ses då!

Men redan nu på lördag 29 september ses vi på marknaden i Flängan, och på Bondens egen Marknad i Västerås, om ni vill. Vi vill gärna.DELA DETTA