Mustig höstgryta med lammfrikadeller och whiskey

4 personer

Frikadeller:
3 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk äppelcidervinäger
1 msk tomatpuré
1 msk sweet chilisås
1 tsk senap
700 g lammfärs
salt, peppar, oregano, lökpulver

Gryta:
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 burkar krossade tomater
1,5 dl vitt vin
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
4 morötter
150 g rotselleri
3 palsternackor
3 msk sweet chilisås
1 msk senap
1 dl Jack Daniels Whiskey
2 msk persilja
salt, peppar, oregano

1. Blanda ihop alla ingredienserna till frikadellerna utom färsen. Låt blandningen stå och svälla några minuter. Blanda i färsen. forma till stora bullar och stek i smör.

2. Hetta upp en stor kastrull med smör. Ha ner hackad vitlök och hackad gul lök. Låt mjukna under någon minut. Häll på vin, vatten och smula ner buljongen. Låt puttra uhip och slå sedan i de krossade tomaterna.

3. skiva upp rotsakerna och ha ner dem samt frikadellerna i grytan. klicka i sweet chilisås, senap och kryddor. Slå därefter i whiskeyn och låt grytan puttra på svag värme under en timme.

Servera som den är med en bit bröd, eller med kokt pasta eller ris.

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest