Landsbygdprojekt 2009

Med motiveringen ”projektet handlar om att utveckla förutsättningar för lokal mat av hög kvalitet – allt från produktion och förädling till att hitta kunder och distribuera varorna” vann Västmanlands län, Lokal mat i Svartådalen–LOMIS i kategorin Årets Landsbygdsprojekt 2009 en Ullbagge.

Nästan 300 landsbygdsutvecklare, företagare, politiker och makthavare samlades under onsdagskvällen den 30 september på Skansen för att se vinnarna av Årets Landsbygdssatsningar koras.

– Det känns fantastiskt roligt att som ordförande för Svartådalen men även som en i Gröna Hagars Kött få vara med och representera det arbetet som får så mycket uppmärksamhet, säger Anitha Barrsäter.
Gröna Hagars Kött ingick i den nomineringsfilm som visades på galan.
– Bygden kan känna stor stolthet för det arbete som alla bidrar med och som lett fram till den fina utmärkelsen, fortsätter Anitha. Det är den första som delats ut men den blir återkommande.
LOMIS projektledare Lisa Hallin och Anitha fick motta många frågor och komplimanger om arbetet under kvällen.
– Studiebesöken i bygden kommer att bli ännu fler än tidigare!

Jordbruksminister Eskil Erlandsson, en av prisutdelarna säger att de satsningar som korats under Landsbygdsgalan är inspirerande exempel på kreativitet och företagsamhet som finns på svensk landsbygd. De är också exempel på hur landsbygdsprogrammets åtgärder kan stimulera enskilda eller grupper att förverkliga idéer.

bild

Ullbaggevinnarna tillsammans med Jordbruksminister Eskil Erlandsson.

DELA DETTA