Korv och rotfruktssoppa från Berga

1 palsternacka
2 morötter
½ purjolök
100 gr rotselleri
2 vitlöksklyftor
1 knippe persilja
rapsolja
grönsaksbuljong
2 dl grädde
salt och peppar
200 g gröna ärter
Gröna Hagars Gårdskorv

Skär rotfrukter och purjo i mindre bitar.
Finhacka vitlöken och persiljestjälkarna.
Fräs grönsakerna lätt i 2 msk rapsolja, och häll på 8 dl grönsaksbuljong.
Häll i grädden, och låt soppan koka i cirka 20 minuter.
Smaksätt med salt och vitpeppar.

Tillsätt sedan de frysta gröna ärterna.
Skär Gröna Hagars Gårdskorv i slantar, och fräs i stekpanna.
Toppa soppan med korv, hackad persilja och strimlad purjolök.

DELA DETTA

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email