Korv och rotfruktssoppa från Berga

1 palsternacka
2 morötter
½ purjolök
100 gr rotselleri
2 vitlöksklyftor
1 knippe persilja
rapsolja
grönsaksbuljong
2 dl grädde
salt och peppar
200 g gröna ärter
Gröna Hagars Gårdskorv

Skär rotfrukter och purjo i mindre bitar.
Finhacka vitlöken och persiljestjälkarna.
Fräs grönsakerna lätt i 2 msk rapsolja, och häll på 8 dl grönsaksbuljong.
Häll i grädden, och låt soppan koka i cirka 20 minuter.
Smaksätt med salt och vitpeppar.

Tillsätt sedan de frysta gröna ärterna.
Skär Gröna Hagars Gårdskorv i slantar, och fräs i stekpanna.
Toppa soppan med korv, hackad persilja och strimlad purjolök.

DELA DETTA