Herr Larssons vitlöksspäckade lammstek

6 personer


1 lammstek/fiol på ca 2 kg från
Gröna Hagars Kött
4 vitlöksklyftor
generöst med färsk timjan och rosmarin 
1 citron
50 g rumstempurerat smör
salt och vitpeppar

Ugnsvärme 125 grader

Putsa köttet fritt från hinnor. Skiva vitlöken tunnt på längden. Gör snitt i köttet, stick in vitlöksskivorna i snitten och sprid ut det som blir kvar över hela steken för jämn smaksättning.

Gnid in steken med citronsaft. Bred smöret över steken, och lägg på rikligt med timjan och rosmarin. Salta och peppra runtom.

Stanna upp och insup den ljuvliga doften. 

Lägg steken/fiolen på galler över långpanna. Stick en stektermometer i den tjockaste delen, dock inte mot ben för då visar den fel temperatur. Köttet är färdigt när termometern visar 67 grader, och genomstekt
vid 70.

DELA DETTA