Gulaschsoppa

4 personer.

400 g Gröna Hagars nötkött t.ex. märgpipa
1 röd paprika
1 msk paprikapulver
1 gul lök
2 msk olivolja
1 l köttbuljong
skalet av 1/2 citron
2 stora vitlöksklyftor
2 msk smör
1 msk tomatpuré

Tärna kött, paprika och lök. Bryn kött, grönsaker och paprikapulver i en tjockbottnad kastrull eller gryta. Häll på buljongen när köttet fått färg, och låt koka upp.

Finhacka citronskal och vitlöksklyftor, och blanda med smöret. Rör ner smörblandningen i soppan tillsammans med tomatpurén. Låt gulaschen sjuda i 2-3 timmar, tills köttet nästan faller sönder. Smaksätt med salt och peppar.

Servera gärna soppan med lätt crème fraiche och finskuren gräslök eller persilja.

DELA DETTA

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email