Gulaschsoppa

traditional-hungarian-goulash-soup-on-the-table-5XHW2GD

4 personer.

400 g Gröna Hagars nötkött t.ex. märgpipa
1 röd paprika
1 msk paprikapulver
1 gul lök
2 msk olivolja
1 l köttbuljong
skalet av 1/2 citron
2 stora vitlöksklyftor
2 msk smör
1 msk tomatpuré

Tärna kött, paprika och lök. Bryn kött, grönsaker och paprikapulver i en tjockbottnad kastrull eller gryta. Häll på buljongen när köttet fått färg, och låt koka upp.

Finhacka citronskal och vitlöksklyftor, och blanda med smöret. Rör ner smörblandningen i soppan tillsammans med tomatpurén. Låt gulaschen sjuda i 2-3 timmar, tills köttet nästan faller sönder. Smaksätt med salt och peppar.

Servera gärna soppan med lätt crème fraiche och finskuren gräslök eller persilja.

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest