Grillad rostbiff med ramlöksmör
4 portioner
90 min
Grillad rostbiff med syrligt ramslöksmör.
Till det grillad sallad med parmesan och vit sparris.
Recept
Thomas Jensen
Köksmästare på Hackholmssunds konferens
Rostbiff
Ingredienser
ca 800 g Rostbiff
Salt
Nymalen svartpeppar
Tillagning
- Skiva rostbiffen i 4 lika stora skivor. Banka ut skivorna lätt med en köttklubba mellan bakplåtspapper.
- Salta och peppra och låt ligga framme cirka 30 minuter.
- Grilla på hög värme cirka 2 min på varje sida och låt vila till servering.
Syrligt ramslöksmör
Ingredienser
100 g rumsvarmt Smör
10 blad Ramslök
Skal från ½ citron
Saft från ½ citron
Salt
Tillagning
- Finhacka ramslöken och blanda med de övriga ingredienserna.
- Smaka av med salt.
Grillad vit sparris
Ingredienser
Vit sparris 12-16 st beroende på storlek
Vatten
Salt
Tillagning
- Skala sparrisen.
- Koka sparrisen i lättsaltat vatten 1-2 min.
Om den är väldigt späd behöver den inte kokas. - Kyl ner i kallt vatten.
- Torka sparrisen och grilla hårt.
Grillad sallad
Ingredienser
4 st Endiver
Isbergssallad eller gemsallad 1-2 st
Olivolja
50 g Parmesanost
Salt
Tillagning
- Grilla salladen hårt och ringla på olivolja, salt och riven parmesan.