Grillad rostbiff, syrligt ramslöksmör, grillad sallad med parmesan och vit sparris.

Grillad rostbiff med ramlöksmör

4 portioner

90 min

Grillad rostbiff med syrligt ramslöksmör.
Till det grillad sallad med parmesan och vit sparris.

Recept

Thomas Jensen

Köksmästare på Hackholmssunds konferens

Rostbiff

Ingredienser

ca 800 g Rostbiff

Salt

Nymalen svartpeppar

Tillagning

  • Skiva rostbiffen i 4 lika stora skivor. Banka ut skivorna lätt med en köttklubba mellan bakplåtspapper.
  • Salta och peppra och låt ligga framme cirka 30 minuter.
  • Grilla på hög värme cirka 2 min på varje sida och låt vila till servering.

Syrligt ramslöksmör

Ingredienser

100 g rumsvarmt Smör

10 blad Ramslök

Skal från ½ citron

Saft från ½ citron

Salt

Tillagning

  • Finhacka ramslöken och blanda med de övriga ingredienserna.
  • Smaka av med salt.

Grillad vit sparris

Ingredienser

Vit sparris 12-16 st beroende på storlek

Vatten

Salt

Tillagning

  • Skala sparrisen.
  • Koka sparrisen i lättsaltat vatten 1-2 min.
    Om den är väldigt späd behöver den inte kokas.
  • Kyl ner i kallt vatten.
  • Torka sparrisen och grilla hårt.

Grillad sallad

Ingredienser

4 st Endiver

Isbergssallad eller gemsallad 1-2 st

Olivolja

50 g Parmesanost

Salt

Tillagning

  • Grilla salladen hårt och ringla på olivolja, salt och riven parmesan.

Smaklig måltid!