Nöt- och lammkött

Om nötkött

Normalt har vi två veckors leveranstid på nötkött men viss variation kan förekomma beroende på årstid och tillgång till slakteri.

Nötets bakdelskött (filé, biff, rostbiff, fransyska, ytterlår, innerlår) har köttiga, fintrådiga muskler med få hinnor, och passar därför bäst för stekning och grillning, ytterlåret undantaget.

Framdelsköttet (entrecôte, högrev, märgpipa) är benigare, med grövre och kortare muskler och mer hinnor och senor.

Dessa styckningsdelar passar bäst för kokning eller gryträtter, entrecôten undantagen.

Entrecôte ger ett utmärkt stekkött.

Om lammkött

Färskt lammkött kan beställas under säsongen augusti till februari, utöver det har vi i regel fryst kött.

Lammkött är fintrådigt och mört.

Allt lammkött är tillräckligt mört för stekning och grillning.

Rosmarin1000
Lammracks