Gröna Hagars lammkött.

Gröna Hagars hamburgare

 

Salalami

 

 

 

 

Mustig höstgryta med lammfrikadeller och whiskey

För: 4 personer

 

Frikadeller:

3 ägg

1 dl ströbröd

1 tsk äppelcidervinäger

1 msk tomatpuré

1 msk sweet chilisås

1 tsk senap

700 g lammfärs

salt, peppar, oregano, lökpulver

 

Gryta:

2 gula lökar

3 vitlöksklyftor

3 burkar krossade tomater

1,5 dl vitt vin

2 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning

4 morötter

150 g rotselleri

3 palsternackor

3 msk sweet chilisås

1 msk senap

1 dl Jack Daniels Whiskey

2 msk persilja

salt, peppar, oregano

 

1. Blanda ihop alla ingredienserna till frikadellerna utom färsen. Låt blandningen stå och svälla några minuter. Blanda i färsen. forma till stora bullar och stek i smör.

2. Hetta upp en stor kastrull med smör. Ha ner hackad vitlök och hackad gul lök. Låt mjukna under någon minut. Häll på vin, vatten och smula ner buljongen. Låt puttra uhip och slå sedan i de krossade tomaterna.

3. skiva upp rotsakerna och ha ner dem samt frikadellerna i grytan. klicka i sweet chilisås, senap och kryddor. Slå därefter i whiskeyn och låt grytan puttra på svag värme under en timme.

Servera som den är med en bit bröd, eller med kokt pasta eller ris.