Gröna Hagars lammkött.

Gröna Hagars hamburgare

 

Salalami

 

 

 

 

Gröna Hagars GI–lasagne

p1030424

4 portioner

1 stor squash
1 tsk salt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olivolja
500 g Gröna Hagars nötfärs
1 förp. krossade tomater
1 lagerblad
2 tsk torkad basilika och oregano
salt och svartpeppar
smör
1,5 dl grädde
1 pkt (125 g) mozzarella

Ställ ugnen på 225 grader.

Skiva squashen på längden. Lägg skivorna på en handduk och strö över salt, så onödig vätska dras ut. Hacka lök och vitlök och fräs i stekpanna i någon minut. Lägg upp på ett fat.
Bryn nötfärsen i olivolja. Tillsätt den stekta löken, krossade tomaten, lagerbladet och örterna. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt koka i 10 minuter.

Smöra en ungsfast form och lägg ett lager med squashskivor på botten. Varva  med köttfärssås, squash, köttfärssås och ett sista lager squash på toppen. Häll på grädden. Riv mozzarellan och strö över.

Gratinera i ugn 20–30 minuter, eller tills gratängen fått fin färg.

 

Trevlig midsommar gul