AROS120

 

 

Frank110

 

 

Friibergs170

 

Farna120
 

 

 Grand160

 

Hofvander120

 

 

Långholmen Wärdshus, Stockholm.

 

noia120

 

Noors150

 

Nasby135


Oaxen150

 

ProFarmmat120

Regissors120



Rival120 

 

Rosendal180



 

Schenstromska150

 

skarholmen110 

 

Stenugn120 

 

Spritmuseum150

 

SvaMagra160


 

 32rum110

 


 Tarna115

 


Aske155

 

 

 Von Kraemers155

 

 

Det här måste ni se!

Kolla in det här underbara, lilla filmklippet från Lilla Hörngår'n. Så här kul och bra borde världen alla lamm få ha det!

 

Alla hjärtans dag

En riktigt trevlig Alla hjärtans dag önskar vi på Gröna Hagars Kött våra gamla och nya och blivande kunder.

 

 

  Livet är ingenting utan vänskap.

/Marcus Tullius Cicero

 

Valentine400

 

 

I väntans tider!

Snart ska kossorna här i Skogbyn börja kalva. Förra året föddes första kalven den tolfte februari och det brukar inte skilja så många dagar från år till år.
Men kossor av köttras är för det mesta väldigt duktiga på att maskera när det är dags. Man ser att det sker en förändring, men om kon sen kommer att kalva om tjugo minuter eller om två veckor visar hon inte – eller som en äldre lantbrukare uttryckte sig på frågan om hur man kan se att det är dags:
– Jaa, det är när ett par klövar sticker fram.
Det bästa man kan göra är att gå ut och titta till kossorna direkt på morgonen när man stiger upp. De anser sig nämligen sköta det hela skickligast själva!


Skogbynkorna-i-februari500

 

Mathantverk 2014 finalen

Nu är vi hemma igen från Nyköping och Gastronomiska samtal. Vi vann inte något pris men juryn var mycket bestämd i sin uppfattning att nivån hade höjts från tidigare år och att alla deltagande bidrag var mycket proffsiga.


Det har varit två väldigt inspirerande dagar där många tankar och idéer har bollats. Ett område jag själv var med på är hur vi kan utveckla snabbmat.

Ideer pa vallagad snabbmat

En del av tankarna som kom fram om hur vi kan utveckla snabbmat.

Vad jag aldrig kommer att glömma är det som kocken Mattias Dahlgren sa efter middagen och prisutdelningen:
– Betänk att den måltid vi nu avnjutit inte hade varit möjlig för fem år sedan, för då fanns inte de här produkterna.

Middagen innehöll provsmak på massor av nya ostar, nya charkprodukter, nya drycker, nya bröd och gud vet allt. Och innan middagen var över hade jag provsmakat mer än 25 nya produkter av olika slag – de allra flesta mycket goda.

Jag skulle nog vilja påstå att visionen matlandet lever!

Rodvinskokt oxkind fran Grona Hagars Kott

Rödvinskokt Oxkind – vårt bidrag.

 

Lennart Westerdahl

 

Lamningen i full gång!

Nu är lamningen i full gång hos Jan-Erik på Lilla Hörngår'n. Så här ser årets första lamm ut. Han heter Salomon och på bilden två dagar ung.

Salomon400

Salomon, två dagar.

Salomon1400

 

Fler söta små lamm.

Fler-lamm400

Lamm400

 

 

 

MissingPeople

 

Missing People Sweden, MPS, är en ideell förening som hjälper polis och anhöriga runt om i Sverige med efterlysningar, skallgångar, dykningar och hundspårning när personer försvinner spårlöst.

Genom att ha lokalavdelningar i varje län jobbar MPS mot att kunna genomföra skallgångar inom 6 timmar från att de fått in anmälan om en försvunnen person, oavsett var i landet personen har försvunnit.


Missing People Sweden har tillkommit genom idogt arbete från ett antal frivilliga och med ekonomiskt stöd från såväl privatpersoner som företag.


Vi i Gröna Hagars Kött är medlemmar och stödjer Missing People Sweden, MPS.
Gör det du också!

Läs mer om Missing People, om att bli medlem och stödja MPS.