AROS120

 

Bergendahl120

 
bondens butik120

Bryggarsalen150

 

Frank110

Farna120
 

 Grand160

 

Hackholmsund120

 

Haga slott120 


Hofvander120


Hotell Kristina120
  

Långholmen Wärdshus, Stockholm.

  

Noors150

 

Nasby135


Oaxen150

 

ProFarmmat120

pramen140

Rosendal180



Rosersberg120

  

Ronneberga150 

 

Saluhallen Slakteriet142


  

Schenstromska150


Stenugn120 

 

Spritmuseum150

 

storabrannbo110

 

 

SvaMagra160

 

 32rum110

 Tarna115

Aske155

   

Stora Ekeby – vår nya samarbetspartner

Vår samarbetspartner heter Stora Ekeby Kött och kommer att tillverka Gröna Hagars nya korv. Vi har två spännande produkter klara som nu ska ut till försäljning.
Stora Ekeby är känt för bland annat sin fina, egenproducerade chark.

Susanne och Fredrik Esseen på Stora Ekeby driver köttbutiken i Saluhallen Slakteriet i Västerås med egen, hantverksmässig charktillverkning.

Butiken420

I butiken från vänster Oliver Gustavsson, Petra Johansson, Lasse Eriksson och Susanne Esseen.

– Förut lät vi legotillverka våra charkvaror, berättar Susanne. Och anlitade olika underleverantörer.

Men en dag klev charkmästare Sune Elvelin in i vårt liv med fyrtioårig erfarenhet och sa att han ville jobba med oss. Sen den dan tillverkar vi all chark själva, hantverksmässigt och på plats här i Saluhallen.

Sune420

 Charkmästare Sune Elvelin.

Stora Ekeby är en släktgård i Rytterne socken med ekologisk köttdjursuppfödning. Det har funnits köttdjur på Stora Ekeby under de tre senaste generationerna och Fredrik och Susanne Esseen är fjärde generationen lantbrukare på gården.

– Förr sålde vi köttet till slakterier, berättar Susanne. Men började så småningom sälja köttlådor direkt till kunden istället. Det kändes viktigt att få träffa kunderna och berätta om våra högkvalitativa produkter, vi ville höra kundernas åsikter och önskemål. Och vi ville kapa bort mellanhänderna. Korta av produktionsledet.

Kvalitet2420

Susanne tycker det är viktigt att kommunicera med kunderna och hon tror det är viktigt för kunderna att känna sin köttleverantör. Att känna trygghet och få info om produkten, kunden har ju ändå tagit ställning och vill äta ett bra kött – ekologiskt och närproducerat.

– Det verkar som om vi går in i en tid där man lagar större mängder, gör matlådor och tänker mer hållbart.

Kavlitet1420

– Sen finns det de kunder som vill unna sig lite lyx, vill titta på köttet, vill ha koll på kvalitén och samtidigt få en trevlig pratstund!

Kundkontakten är viktig, och lika viktig är samarbetet.

Vi träffade Gröna Hagars Kött en gång för länge sen på en utbildning hos Hushållningssällskapet och fattade genast tycke för dem och vi hade jättetrevligt tillsammans.

Sen dess har vi mötts och setts och provsmakat varandras produkter.

Korv420

Och nu när Stora Ekeby har egen charktillverkning ska vi legotillverka Gröna Hagars nya korv.

Det är vi väldigt glada över, för vi tror på samarbete istället för konkurrens.

Bondelivet kan ju dessutom vara lite ensamt ibland, men med samarbetspartners får man arbetskamrater. Kollegor i samma sits att stötta, stöta och blöta saker med.

Samarbetet gör oss dessutom starkare på marknaden eftersom vi jobbar mot samma mål med att föra fram vikten av svenska, närproducerade livsmedel.

Ost420

På Stora Ekeby har Susanne och Fredrik en gårdsbutik, Mangelboden.
Till Mangelboden kan man göra helgutflykter och njuta av lantluften, handla om man vill och ta en fika.
Mangelboden har öppet 10-16 lördag och söndag.

I Saluhallen i Västerås hittar man också Stora Ekebys ostbutik med diverse delikatesser, där kan man äta dagens husman och nu har de öppnat Västerås första korvbar!
I korvbaren serveras Stora Ekebys nygrillade korv i bröd från Skeppshandelns Stenugnsbageri, Köping.
Korven serveras med karamelliserad lök, olika jättegoda röror samt surkål.

Låter inte det gott?
Gå dit och smörj kråset, det ska vi på Gröna Hagars Kött också göra!

 

 

Saluhallen på skärtorsdag!

Kom till Saluhallen Slakteriet, Västerås, på skärtorsdag, träffa oss på Gröna Hagars Kött och ta del av vårt påskerbjudande


färsk, benfri lammstek 299:-/kilo

 

Dessutom har vi rökt lammfiol till försäljning och som vanligt våra fina charkprodukter.

Öppettider på Saluhallen i påskveckan

tisdag - skärtorsdag 10 - 18

långfredag och påskafton stängt

Glad påsk!

 

Till Saluhallen

 

 

Vi vann Växtkraftpriset!

Gröna Hagars Kött vann Växtkraftpriset 2018 på Silverglans och vi är så glada!
Tack alla ni som röstade på oss!

I fredags, 9 februari, arrangerades elfte upplagan av Silverglans, en gala för näringslivet i Sala, med uppåt trehundra gäster.

Vi på Gröna Hagars Kött var där, pirriga, men mest glada.

Glädjen började för några månader sen när vi fick veta att vi blivit nominerade.

Nomineringen sa oss att nån annan, nån utifrån, såg det vi gjorde och tyckte att vi gjorde det bra.

Det var en klapp på axeln som heter duga.

Silverglans420x340


– De har genom ett genuint intresse för det långsiktiga och hållbara och ett unikt samarbete sinsemellan, lyckats med att skapa en verksamhet som ligger helt rätt i tiden …

När vi hörde de orden förstod vi att vi skulle få priset, Sala Sparbanks Växtkraftpris 2018 och känslan som då uppstod är svår att beskriva.

”Gröna Hagars Kött har genom ett genuint intresse för det långsiktiga och hållbara, och ett unikt samarbete sinsemellan, lyckats med att skapa en verksamhet som ligger helt rätt i tiden.
Ni har skapat er ett namn i branschen, både lokalt och runt om i Sverige.
Med anrika kunder som Grand Hotel och Oaxen sätter ni Sala på kartan med fokus på en hållbar framtid.”

GHK420x340


Det är en fantastisk känsla att få ta emot ett sånt här pris. Tolv års arbete och vi vann, vi är så glada!

Priset och uppskattningen är en bekräftelse på vårt arbete och att vi är på rätt väg, en energikick att fortsätta.

Anitha420x340


Ännu en gång vill vi tacka alla er som röstat på oss och vi lovar att fortsätta erbjuda er fantastiska smakupplevelser.

 


 

Silverglans är en gala för näringslivet i Sala.

Ambitionen är att skapa förutsättningar att lyfta näringslivet och rikta strålkastarljuset mot Salas företagare, deras engagemang och prestationer.

Det hela startade 2008 och har nu vuxit till ett populärt och festligt evenemang.

Pris går till Årets företagare, Årets marknadsförare, Årets säljare samt Entreprenörspriset och Växtkraftspriset.

 

 

 

Salamässan – vinn middag för två

Salamässan var som vanligt välbesökt.

Vi fick servera omkring ettusenfyrahundra kunder, och många hoppade på vårt mässerbjudande.

Skylt420


Erbjudande

Beställ köttlåda och delta i utlottningen av middag för två, värde 1 900:- på restaurang Frank i Västerås.

Erbjudandet gäller fram till och med Västerås vin- & delikatessmässa den 22-23 september.

Därefter kommer vi dra en vinnare bland de kunder som beställt köttlåda under den här perioden.

Var med du också!

Beställ köttlåda och ta chansen att vinna middag för två, värde ettusenniohundra kronor, på restaurang Frank i Västerås.

Frank

Västerås vin- & delikatessmässa 2017


Salamässan var som vanligt välbesökt av spännande människor och späckad med intressanta aktiviteter.

 Sapa420

Mc420

Parnevik420

Carola420

Hast420

Musik420


Vi fick servera omkring ettusenfyrahundra kunder både hamburgare och korv, med samtliga tillbehör från lokala producenter och entreprenörer.

Anitha420

 

Maria420


Sallad och lök kom från Ted Oscarsson på Hebo Trädgård, Sätra Brunn.

Tomat och gurka från Norrängens Trädgård, Sala.

Senap från TDs Bisyssla i Ransta.

Bröd från Baking Solutions i Sala.

Tack Sala Orienteringsklubb som hjälpte oss med grillning och servering.

Och stort tack till alla våra kunder som väljer det lokala alternativet!



Nästa gång träffas vi på Västerås vin- & delikatessmässa den 22-23 september.

Väl mött, önskar vi på

Gröna Hagars Kött

Grupp420

 

 

 

Grillnatta i Sala


Sexhundra mätta magar tackvare Gröna Hagar!


Årets Grillnatta i Sala var välbesökt.

Nästan sexhundra hungriga ville kalasa på våra närproducerade, ekologiska hamburgare.

Torget420


Som vanligt på Grillnatta samarbetade vi med duktiga ungdomar från Norrby SK.

 

Fotboll420


Och som vanligt grillade Salas politiker.

 

Grill420


Bland olika evenemang under kvällen kunde man lyssna på Saraha från melodifestivalen och se dansare från Kulturskolan i Sala på scen.

Butikerna i centrum hade öppet till 21.00

 

Hund420

Alla älskar Gröna Hagars hamburgare!

 


 

Till våra hamburgare serverade vi sallad och lök från Ted Oscarsson på Hebo Trädgård i Sätra Brunn.

Tomat och gurka från Norrängens Trädgård, Sala.

Senap från TDs Bisyssla i Ransta.

Hamburgerbröd, i år toppat med svart flingsalt, från Baking Solutions i Sala.

 


 

Hjärtligt tack till er alla, kunder som samarbetspartners.

 

 

MissingPeople

 

Missing People Sweden, MPS, är en ideell förening som hjälper polis och anhöriga runt om i Sverige med efterlysningar, skallgångar, dykningar och hundspårning när personer försvinner spårlöst.

Genom att ha lokalavdelningar i varje län jobbar MPS mot att kunna genomföra skallgångar inom 6 timmar från att de fått in anmälan om en försvunnen person, oavsett var i landet personen har försvunnit.


Missing People Sweden har tillkommit genom idogt arbete från ett antal frivilliga och med ekonomiskt stöd från såväl privatpersoner som företag.


Vi i Gröna Hagars Kött är medlemmar och stödjer Missing People Sweden, MPS.
Gör det du också!

Läs mer om Missing People, om att bli medlem och stödja MPS.