AROS120

 

 

Frank110

 

 

Friibergs170

 

Farna120
 

 

 Grand160

 

Hofvander120

 

 

Långholmen Wärdshus, Stockholm.

 

noia120

 

Noors150

 

Nasby135


Oaxen150

 

ProFarmmat120

Regissors120



Rival120 

 

Rosendal180



 

Schenstromska150

 

skarholmen110 

 

Stenugn120 

 

Spritmuseum150

 

SvaMagra160


 

 32rum110

 


 Tarna115

 


Aske155

 

 

 Von Kraemers155

 

 

Om nötkött och lammkött

Om du har frågor gällande nötkött och lammkött, om våra rutiner med mera, ställ gärna din fråga via formuläret här till höger.

Vi svarar dig personligen om du vill.

Din fråga kan också vara intressant för andra och då lägger vi gärna upp den här på sidan.

 

Om nötkött

Normalt har vi två veckors leveranstid på nötkött men viss variation kan förekomma beroende på årstid och tillgång till slakteri.

Nötets bakdelskött (filé, biff, rostbiff, fransyska, ytterlår, innerlår) har  köttiga, fintrådiga muskler med få hinnor, och passar därför bäst för stekning och grillning, ytterlåret undantaget.

Framdelsköttet (entrecôte, högrev, märgpipa) är benigare, med grövre och kortare muskler och mer hinnor och senor.

Dessa styckningsdelar passar bäst för kokning eller gryträtter, entrecöten undantagen.

Entrecôte ger ett utmärkt stekkött.

 

Om lammkött

Färskt lammkött kan beställas under säsongen augusti till februari, utöver det har vi i regel fryst kött.

Lammkött är fintrådigt och mört.

Allt lammkött är tillräckligt mört för stekning och grillning.

 

Gröna Hagars lammkött.

 


Till Herr Larssons vitlöksspäckade lammstek.

Till styckningsschema lamm.

Till matlagningstips.


 

Undrar du över något? Ställ din fråga här.